Contact

Laat een bericht achter

Laten we samen een herinnering creeren.

Contact

Volg onze socials

Blijf op de hoogte van  projecten, nieuwe diensten en mooie verhalen.

FAQ

Veel gestelde vragen

Positieve herinneringen laten je teruggaan naar een bepaalde tijd of een gevoel en zorgen ervoor dat je deze beleving of het gevoel opnieuw kunt ervaren. Herinneringen helpen bij het verwerken van verlies en houden onze geliefden die er niet meer zijn in gedachten bij ons.
Herinneringen maken dat we terug kunnen denken aan iemand bij leven. De verhalen, wijsheden en onwijsheden van een geliefde zijn vele malen waardevoller na het overlijden dan de spullen die achterblijven. Daarnaast helpt actief herinneren bij het verwerken van het verdriet en gemis bij nabestaanden. Door te praten en de verhalen te delen blijft iemand nog in gedachten en dus ook een beetje ‘levend’.
Herinneringen kunnen je op verschillende manieren nalaten. Dit door het opschrijven van je herinneringen -bijvoorbeeld in een herinnerboek-, door foto’s te selecteren voor een fotoboek, door een video te maken of door een brief te schrijven aan je geliefden. Natuurlijk doe je dit ook door verhalen te vertellen aan je geliefden bij leven.
Herinneringen vastleggen kan heel eenvoudig en doen we vaak al onbewust. Het bewaren van een toegangskaartje van een concert omdat het zo gaaf was. Bij een geboorte de eerste slofjes of een pukje haar. Bij een huwelijk de kaarten en speeches die zijn gegeven. Of een aandenken aan een vakantie. Door bewuster stil te staan bij bijzondere momenten en deze vast te leggen -in welke vorm dan ook- maakt dat je makkelijker herinneringen kunt nalaten. En je kunt de vragen op deze pagina maken en zo een start maken met het nalaten van je herinneringen.
Bij leven maken we vele herinneringen. We zijn ons er dan (nog) niet van bewust dat deze herinneringen op een gegeven moment waardevol worden. We hebben bijvoorbeeld honderden foto’s op onze smartphone of zelfs nog op een CD/DVD. We hebben bijzondere souvenirs of een aandenken aan onze jeugd. Of ooit van grootouders sieraden of bijzondere stukken uit de familie ontvangen. Als deze herinneringen hebben een verhaal. Zonder het verhaal verliezen deze wellicht hun waarde. Een stapeltje oude papieren blijken in de oorlog van levensbelang te zijn geweest bijvoorbeeld. Wees bewust van deze bijzondere herinneringen en maak een doos waarin je deze bewaart en plak er een kleine notitie op met wat het is. Groepeer alle foto’s die je hebt en maak alvast een map met je allermooiste herinneringen. Je hoeft geen (digitale) archiefkast te maken, kleine herinneringen kunnen -als je er niet meer bent- een groots effect hebben.