Herinneringen in gedichten

Soms kunnen woorden je ineens raken en er zo voor zorgen dat er een herinnering komt aan iets of iemand. Woorden in dichtvorm maken het extra speciaal.

Als je op zoek bent naar mooie gedichten die voor jouw herinneringen verwoorden dan zijn er verschillende woordenkunstenaars online te volgen voor inspiratie. Zo schrijft ‘ rouwig schrijft‘ prachtige gedichten (zie hieronder een van haar gedichten) en ben ik fan van Tanja Helderman, brievenbusgeluk of vlinderkusje

Je kunt ook zelf via een gedicht opschrijven wat je gevoelens of gedachten zijn. Begin gewoon met schrijven. Denk aan een mooie herinnering. Het hoeft niet te rijmen en schrijven betekent vooral veel schrappen. Dus alles is goed, want je kunt het daarna nog aanpassen en herschrijven. 

Herinneringen zijn een goede bron om een gedicht te schrijven. Denk terug aan een persoon waar je een goede band mee hebt of aan een bepaalde gebeurtenis. Wat was er zo mooi aan? Waar werd je blij van? Schrijf een aantal woorden op als je aan deze herinneringen denkt. Met deze woorden kun je zinnen gaan maken. En voordat je het weet heb je een gedicht. 

———————————–

Ik kan jou niet meer aanraken

Maar toch

Raak jij mij voortdurend

———————————–


Facebook
Twitter
LinkedIn
Uitgelicht artikel

Mijn verhaal

Dit is mijn verhaal over hoe ik Inside Memories ben gestart. Een persoonlijk verhaal met uitleg over mijn missie om te inspireren.

Lees meer >
Recente artikelen