Welke muziek heeft voor jou een bijzondere betekenis?

We hebben het allemaal weleens: je loopt in de supermarkt en hoort opeens dat ene nummer wat je jaren geleden graag luisterde tijdens die bijzondere vakantie in Italië. Weer even ben je daar. Je voelt je weer net als toen, herinnert opeens weer wat je daar deed, met wie je daar was. Heb je er al eens over nagedacht om deze muziek en herinneringen met naasten te delen

Muziek roept herinneringen en gevoelens op

Muziek kan je vaak koppelen aan bepaalde gebeurtenissen of momenten in je leven. We hebben allemaal wel bijzondere herinneringen aan bepaalde nummers. Die nummers staan voor een bepaalde periode in het leven, of horen bij een bepaald gevoel. Meestal zijn we ons hier helemaal niet zo bewust van, totdat er iemand overlijdt.

Wanneer iemand overlijdt, ga je opeens goed nadenken welke muziek voor die persoon heel speciaal was. Wat had diegene gewild als uitvaartmuziek? Misschien was er wel een nummer of muziekstuk dat veel betekende voor jullie relatie. Zeker wanneer je het hier niet eerder met die persoon over hebt gehad of het hier helaas niet over hebt kunnen hebben, is het soms lastig om naar boven te halen welke nummers voor jouw dierbare bijzonder waren.

Muziek opslaan als herinnering

Om hier alvast bij stil te staan voor jezelf, is een prachtige manier om jouw eigen herinneringen na te laten dan ook door middel van het verzamelen van nummers die voor jou veel betekenis hebben, een speciaal gevoel opwekken of verwijzen naar een bepaalde tijd uit jouw leven.

Door nu al muziek op te slaan en daar betekenis aan te geven kun je je geliefden helpen bij het selecteren van uitvaartmuziek, of met een lijst die troost en hulp bij rouwverwerking kan bieden als je er straks niet meer bent.

Je kunt de muziek opslaan in een lijst op Spotify, maar je kunt de muziek ook opslaan op een USB-stick. In een mooie brief kun je per nummer laten weten waarom dit stuk bijzonder voor je is, wat je er mooi aan vindt, of welke herinneringen jij aan het nummer hebt.

Inside Memories helpt jou met herinneringen nalaten

Als je weet dat je leven eindig is en het sterven nabij, ben je vooral druk met ‘overleven’. Je leven staat letterlijk even stil. Hoewel je misschien niet direct nadenkt over het nalaten van herinneringen, is dit heel waardevol. Het kan jou helpen bij het loslaten van het leven, en jouw geliefden bij het verwerken van het verlies.

Inside Memories helpt je bij het verwoorden of verbeelden van je herinneringen. Neem hier contact met ons op of kijk bij onze diensten voor mooie ideeën om herinneringen na te laten.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Uitgelicht artikel

Mijn verhaal

Dit is mijn verhaal over hoe ik Inside Memories ben gestart. Een persoonlijk verhaal met uitleg over mijn missie om te inspireren.

Lees meer >
Recente artikelen