Mijn verhaal

Een zoektocht naar mijn missie

Mijn schoonvader en mijn eigen vader zijn vlak achter elkaar overleden. De beleving, het gevoel en de warmte bij het afscheid was totaal verschillend. Dit mede door de begeleiding bij het laatste afscheid. en hoe wij dat als nabestaanden hebben beleefd.

Jaren later reisden wij (mijn man, zoon en ik) van Barcelona naar San Sebastian dwars door het Spaanse heuvellandschap. Al mijmerend dacht ik terug aan deze twee afscheidsmomenten en vroeg mij af of ik iets in de uitvaartbranche zou kunnen betekenen. Lang verhaal kort, dit bleek niets voor mij te zijn. Daar ben ik veel te emotioneel voor. Door mijn zoektocht ben ik echter wel vrijwilliger geworden bij een Hospice (De Regenboog in Rotterdam) en dat doe ik nog steeds met veel liefde.

In het hospice hebben bewoners nog maximaal 3 maanden te leven. In deze laatste levensfase proberen wij hen een zo goed mogelijk kwalitatief leven te bieden. Door zorg, aandacht en vooral veel liefde. Prachtig werk om te mogen doen. In het hospice is het zaadje geplant voor dit platform.

In al mijn jaren in het hospice heb ik ervaren dat het voor sommige bewoners lastig is om het leven los te laten. Het leven is ineens eindig. Wie je bent en wie je was doet er niet meer toe. Maar er is vaak nog veel te vertellen, te delen en achter te laten. Aan wijsheid, herinneringen, liefde en vergeving. De tijd is vaak te kort om er iets mee te doen. De wil is er, maar het zelf schrijven of verzamelen van herinneringen kan of lukt niet meer. De keren dat ik hierbij geholpen heb lieten mij inzien dat het helpt bij het sterfproces om het leven los te laten. Het helpt de nabestaanden ook bij het verwerken van het verdriet. Het ‘levendig’ houden van iemands herinnering kan helend werken.

Zo is Inside Memories ontstaan. Om te helpen, inspireren en motiveren om herinnering na te laten als het leven eindig is. Een plek waar je alles kunt vinden en op een makkelijke manier herinneringen kunt laten delen met jouw geliefden. Ik hoop je zo te helpen in de meest moeilijke periode in je leven.

Iedere dag een mooie beleving noteren in een notitieboek helpt bij verzamelen van herinneringen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Uitgelicht artikel

Mijn verhaal

Dit is mijn verhaal over hoe ik Inside Memories ben gestart. Een persoonlijk verhaal met uitleg over mijn missie om te inspireren.

Lees meer >
Recente artikelen